Топ 10 оптимістичних книг, які допоможуть вам посміхнутися

1 квітня 2020 р.

Найкраща відповідь будь-яким проблемам і негараздам – це сміх і гарний настрій. Сьогодні як ніколи важливо зберігати душевну рівновагу і позитивне мислення. Тому ми зібрали для вас дуже особливий список книг: ці легкі твори сповнені гумору, доброти і тепла, яких ніколи не буває забагато. Посміхайтеся, смійтеся, та діліться хорошим настроєм з вашими друзями і близькими!

Простаки за кордоном - Марк Твен

Цілий десант жадібних до вражень американців півроку мандрує світом, відвідуючи не лише Париж, Рим, Мілан і Афіни, але й Одесу, Каїр і Дамаск. Марк Твен у звичному для себе стилі описує кумедні ситуації, з якими стикаються американські туристи, ділиться цікавими враженнями про різні культури і традиції. Подібно всесвітньо відомим романам автора про пригоди Тома Соєра і Гекльберрі Фінна, книга моментально захоплює читача.

Наївний. Супер - Ерленд Лу

Норвезькому письменнику дуже точно вдалося зобразити портрет сучасної молодої людини, що перебуває в постійному пошуку самого себе. Це іронічний і смішний роман, в якому приховано набагато більше, ніж здається на перший погляд. Простою та навмисно примітивною мовою, книга відповідає на багато важливих питань читачів різного віку.

Троє у човні - Джером К. Джером

Якщо ви бачите людину, яка голосно і заразливо регоче над якоюсь книжкою, з великою часткою ймовірності можна стверджувати, що вона читає «Троє у човні». Чудовий британський гумор, безглузді й абсурдні ситуації, а також герої, в яких взнаєш себе або своїх знайомих. Купити «Троє в човні» не виходячи з дому можна в інтернет-магазині pocketbook.ua.

Рік зайця - Арто Паасілінна

Головний герой випадково збиває машиною зайця, рятує його, а потім... відправляється з ним у подорож по Фінляндії. Звучить як повна нісенітниця? Тільки не для Ватанена – журналіста, який переживає кризу середнього віку. Мандруючи по країні з зайцем у кишені, він потрапить в чимало смішних і курйозних ситуацій.

Автостопом по галактиці - Дуглас Адамс

Дотепна, трохи божевільна, але дуже корисна інструкція, як подорожувати автостопом по галактиці. Якщо ви ніколи не читали чудову серію Дугласа Адамса – вам можна лише позаздрити, адже на вас чекає одна з найбільш захоплюючих і веселих подорожей в історії літератури. І до речі, не судіть про цю книгу за її екранізацією (цілком непогана, але сильно поступається оригіналу).

Дживс і Вустер – П. Г. Вудхауз

Цикл творів про аристократа-гульвісу і його винахідливого камердинера – ще один чудовий зразок класичного британського гумору. Розпещений представник золотої молоді Лондона Берті Вустер постійно потрапляє в халепи, з яких його завжди витягує іронічний і ерудований камердинер Дживс.

Розі – моя родичка - Джеральд Даррелл

Що робити з грошима, отриманими у спадок? На думку спадає мільйон варіантів, чи не так? А що робити з залишеним у спадок слоном? Тут все трохи складніше. Але не для головного героя книги, який разом зі слонихою Розі знайде на свою голову купу веселих пригод. Як і інші твори знаменитого зоолога Джеральда Даррелла, ця історія сповнена гумору і любові до тварин.

Таємний щоденник Адріана Моула - Сью Таунсенд

Бути підлітком – це важка і невдячна робота. Проблеми з батьками, конфлікти з хуліганами, перше кохання і повне нерозуміння, що ж робити далі зі своїм життям. Але нехай вас не бентежить трохи банальний сюжет – книга не дарма стала світовим бестселером. У підліткових переживаннях героя немає трагізму Холдена Колфілда, зате є багато гумору і свіжих, нестандартних роздумів про світ.

Везунчик Джим – Кінгслі Еміс

Джим Діксон – молодий викладач, якого зла доля закидає в університет невеликого провінційного містечка. При одному погляді на млявих колег і безідейних студентів, герою хочеться втекти з цього місця без оглядки. Але перспектива отримати престижну роботу на повну ставку утримує його.

Кіт без дурнів - Террі Пратчетт

Якщо ваш кіт досі не змусив вас прочитати цю книгу, значить у вас просто немає кота. Ну а якщо серйозно, то блискучий автор Террі Пратчетт створив неймовірно смішний посібник з Котознавства, що розповідає про самих пихатих і самовдоволених створінь та їх звички. Обережно, після прочитання цієї книги, може виникнути бажання завести ще одного кота. Або декількох.

Повернутися
Aa HD