Геловінський настрій: Топ 6 книжок/екранізацій, які варто читати та дивитися перед святом

22 жовтня 2021 р.

Якщо на вулиці вам раптом починають посміхатися гарбузи, це означає лише те, що черговий Геловін вже зовсім поруч:)

Але навіть якщо ця новина не викликає у вас позитивних емоцій, не варто хвилюватись! Ми знаємо, як швидко виправити ситуацію та налаштувати себе на святковий лад.

Просто треба перечитати та переглянути наші Топ 6 книжок/екранізацій, які по праву вважаються шедеврами жанру горор!

«Воно»

Звісно ж, наш рейтинг неможливо уявити без книжок Стівена Кінга! У послужному списку цього письменника є жахіття на будь-який смак: від «Сяйва» до «Керрі». Ми ж пропонуємо зупинити свій вибір на моторошному Пеннівайзі, адже нещодавня зіркова екранізація у двох частинах – ідеальне кіно напередодні свята. Хоча з оригінальним романом ніщо не зрівняється.

«Ганнібал»

Страшніше потойбічних сил можуть бути лише реальні люди, що творять реальні жахіття… Книжка про серійного вбивцю дійсно чудова, але фільм із геніальним Ентоні Гопкінсом нічим не гірший.

«Дракула»

Класика на всі часи! Історія про найвідомішого вампіра – must read для всіх любителів жахів. Геловін – ідеальний час щоб забути про миролюбних вампірів-підлітків і повернутися до кровожерливого першоджерела.

«Птахи»

А ви знали, що в основі легендарного фільму Альфред Гічкока лежить однойменне оповідання Дафни дю Мор'є? Письменниця відома своїм талантом не лише лякати читачів, а й зачаровувати їх унікальною атмосферою своїх творів. «Птахи» та інші її оповідання точно налаштують вас на Геловінський лад. А геніальний Гічкок закріпить цей ефект.

«Екзорцист»

Фільм Вільяма Фрідкіна про одержимість дияволом по праву вважається класикою світового кінематографа. Цікаво, що автор оригінального роману Вільям Пітер Блетті виступив у ролі сценариста і навіть отримав Оскар за найкращий сценарій.

«Франкенштейн»

Якщо ви досі плутаєте Віктора Франкенштейна та його монстра, слід терміново перечитати похмурий оригінал від не менш похмурої Мері Шеллі. Що стосується екранізацій, то їх у сучасній попкультурі навіть забагато. Як варіант, пропонуємо насолодитися приголомшливою грою Бенедикта Камбербетча у фільмі-виставі Денні Бойла.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Повернутися
Aa HD