Що читати і дивитися в день народження Діккенса: кращі романи та екранізації

6 лютого 2020 р.

Чарльз Діккенс – один з найвидатніших, успішних і улюблених авторів 19-го століття. Його історії сповнені доброти, гумору і людяності, що робить їх ідеальною основою для кінематографа і телебачення. Починаючи з 1911 року (перша екранізація роману Девід Копперфілд), за романами британського автора зняли й перезняли вже понад 70(!) фільмів і серіалів. У день народження Діккенса ми пропонуємо згадати його найбільш знакові твори, а також найновіші екранізації цих книг.

Різдвяна пісня

Трохи сумна, але повчальна історія зі щасливим фіналом, надихнула безліч режисерів і мультиплікаторів на справжні шедеври. З недавніх версій варто виділити усіма улюблену анімацію Роберта Земекіса з Джимом Керрі, Ґері Олдменом і Коліном Фертом. Ну і не забувайте про найновіше творіння BBC – досить похмурий міні-серіал з Гаєм Пірсом в головній ролі. Творці часто відходять від оригіналу, що робить проект ще цікавішим. Ну а якщо ви скучили за класичною історією про Скруджа, купити електронну книгу «Різдвяна пісня» можна у нас на сайті всього в кілька кліків.

Великі сподівання

Захопливий роман про простого юнака з глибинки, на якого раптово звалилося справжнє багатство і розкіш Лондона. Головному герою належить зрозуміти, що навіть найбільші гроші не можуть перетворити погану і егоїстичну людину в хорошу, здатну завоювати серце коханої дівчини. Читати роман «Великі сподівання» легко і цікаво, з першої і до останньої сторінки. Що стосується екранізацій, то зверніть увагу на однойменний серіал 2011 року, відзначений безліччю престижних нагород, серед яких 4 Emmy і 3 BAFTA.

Девід Копперфілд

Вражаюча, повна пригод і гумору книга, яку сам Діккенс визнавав своїм самим автобіографічним твором. Історія хлопчика, який попри всі біди, не втрачає оптимізму і віри у власні сили. Це чи не найпопулярніший роман Діккенса, який був екранізований незліченну кількість разів, але ми пропонуємо подивитися телефільм 1999 року, де юного героя грає Деніел Редкліфф.

Олівер Твіст

Олівера важко назвати щасливчиком: його мати померла під час пологів, а в сирітському притулку доводиться терпіти постійний голод і знущання. Хлопчик вирішує втекти, але суворий Лондон також виявляється не надто привітним. Щоб дізнатися про дивовижні пригоди головного героя, саме час купити книжку «Олівер Твіст». А після прочитання обов'язково подивіться екранізацію 2007 від BBC, що отримала дві статуетки BAFTA.

Крихітка Дорріт

Мабуть, найбільш неоднозначна книга автора, яку багато хто критикував за її складність і відсутність гумору. Водночас, романом захоплювалися Бернард Шоу і Достоєвський. Діккенс в черговий раз зобразив британське суспільство 19 століття з усіма його недоліками. Книга швидко зачаровує, а сюжет захоплює вже з перших сторінок. Дух роману також чудово вдалося передати однойменному серіалу з Клер Фой і Меттью Макфейденом в головних ролях. Проект був номінований на Золотий Глобус і BAFTA а також отримав одразу сім нагород Emmy.

Бонус: Діккенсіана

Британський серіал 2015 року, в основі якого не один роман, а одразу все творчість Діккенса! Добре відомі персонажі різних книг живуть в майстерно відтвореному Лондоні 19-го століття. Їхні долі дивним чином переплітаються, а глядач дізнається безліч таємниць і отримує відповіді на питання, які залишалися після прочитання романів. Справжній подарунок від BBC всім фанатам творчості Діккенса.

День народження Чарльза Діккенса – чудовий привід перечитати улюблені історії британського письменника на безпечному для зору рідері PocketBook, пам’ять ґаджета може зберігати тисячі книг, тобто усі твори Діккенса в електронному, чи аудіо форматах!

Повернутися
Aa HD