Головні новинки 2020 року: Топ 5 книжок, які стануть хітами після перекладу

14 грудня 2020 р.

Цей рік став досить вдалим для світової літератури: поряд з роботами добре відомих авторів ми стали свідками кількох приголомшливих дебютів. Тому назвати лише п’ять кращих творів 2020 року виявилося непростим завданням!

PocketBook радий представити наш Топ 5 книжок, які вже встигли стати міжнародними бестселерами й варті того, щоб ми з нетерпінням чекали на їх переклад. Отже, наш рейтинг найгучніших літературних новинок, які ще довго будуть обговорювати, виглядає так:

“A Promised Land” by Barak Obama

44-й президент США і лауреат Нобелівської премії миру – поза всяким сумнівом один з найяскравіших і найпопулярніших політиків нашого часу. Тому не дивно, що його мемуари довжиною в 768 сторінок стали одним з головних бестселерів року в перший же день продажів.

"A Promised Land" – це не чергова суха автобіографія. Це відверті роздуми президента про демократію, економіку, владу, громадянське суспільство й расизм. Так само щиро Обама ділиться з читачами думками про політичних союзників й опонентів, описує характер і поведінку світових лідерів на переговорах, які змінили хід сучасної історії.

А на поціновувачів аудіокниг чекає приємний бонус – англійську версію книги читає сам Барак Обама!

“The Evening and the Morning” by Ken Follett

Книжки цього британського автора є настільки успішними, що його можна поставити в один ряд з такими феноменами сучасної літератури як Стівен Кінг, Ден Браун або Джон Грішем. У чому ж секрет Кена Фоллетта? Письменник володіє даром пояснювати складні речі простою мовою, не жертвуючи глибоким змістом тексту й увагою до деталей.

Його новий довгоочікуваний роман "The Evening and the Morning" – це четверта частина популярного історичного циклу «Кінгсбрідж» про Середньовічну Англію. На читачів чекає повне й достовірне (автора співпрацює з цілою командою істориків!) занурення у темне минуле країни, яку роздирають політичні інтриги й боротьба за владу. Захопливий сюжет, яскраві персонажі й легкість, яка зазвичай не властива подібним історичним романам.

Ще не читали нічого з циклу «Кінгсбрідж»? Маємо для вас чудову новину: "The Evening and the Morning" є приквелом до попередніх трьох книжок, а значить цілком пасує для знайомства із серією.

“A Children’s Bible” by Lydia Millet

Новий роман фіналістки Пулітцерівської премії – це дивовижна притча про зміну поколінь і неминучість екологічної катастрофи. Автор блискуче змішує стилі та жанри, тож історія нагадує то легкий підлітковий роман, то «Володар мух», а то й зовсім вражає алюзіями на Ноїв ковчег.

Декілька сімей об'єдналися, щоб орендувати величезний будинок для літнього відпочинку. Дорослі так втомилися від проблем реального світу, що одразу ж поринули в бездумні вечірки, геть забувши про дітей, які поступово втрачають віру в мудрість старшого покоління. Тому в день, коли трапиться катаклізм, а будинок опиниться відрізаним від усього світу, саме дітям доведеться приймати складні рішення, розплачуючись за безпечність дорослих.

"A Children's Bible" увійшов до короткого списку премії National Book Award, а також був включений у Топ 10 книжок року за версією The New York Times.

“What Would Frida Do?: A Guide to Living Boldly” by Arianna Davis

Ця книжка – дещо більше за звичайну біографію культової мексиканської художниці. Автор допомагає читачам знайти відповіді на найскладніші запитання, надихнувшись сміливістю й оригінальністю Фріди Кало.

Її життя – це барвиста мозаїка, що складалася з дивовижних подій, любові, страждань і мистецтва, тож інтерес письменників і режисерів до Фріди легко пояснити. Однак Аріанна Девіс не обмежилася розповіддю про життя легенди. Автор вважає Фріду Кало ідеальним прикладом для сучасних жінок, яким бракує впевненості чи хоробрості, щоб бути щасливими. Тому використовуючи біографію художниці, Аріанна дає відповіді на запитання «Що б зробила Фріда в тій чи іншій ситуації?»

Книжка, яка увійшла до безлічі рейтингів від світових ЗМІ, має всі шанси стати новим мотиваційним хітом року.

“Shuggie Bain” by Douglas Stuart

Звісно ж, наш рейтинг був би не повним без найгучнішого дебюту року! Перший роман шотландського автора Дугласа Стюарта став справжньою сенсацією й отримав Booker Prize – одну з головних літературних премій.

Події відбуваються у Глазго, за часів правління Маргарет Тетчер. Автобіографічна книжка розповість про складне, часом нестерпне життя 16-річного хлопця, що живе з мамою, яка страждає від алкогольної залежності. Герой відчайдушно намагається допомогти матері в боротьбі з її демонами, а також вчитися приймати себе та не боятися своєї несхожості на інших.

Дуглас Стюарт, дизайнер за професією, писав свій перший роман майже десятиліття, а потім довго не міг надрукувати його: він отримав відмову від понад 30 видавництв.

Повернутися
Aa HD