В одному ліфті з Шерлоком і Дракулою: рекламний екшн у 360о від PocketBook

15 квітня 2019 р.

9 квітня 2019 року на YouTube з'явився новий рекламний екшн у форматі 360овід компанії PocketBook. Виробник рідерів оживив усім відомих книжкових героїв, поєднавши класичну літературу з новітніми технологіями. Глядач перетвориться в учасника дещо гротескної битви добра зі злом, рятуючись із Шерлоком Холмсом від зубів Дракули.

PocketBook виявилось недостатньо зняти іміджевий відео-ролик, тому народилася ідея справжнього бойовика, що поєднує епохи, формати і жанри. Більш ніж 50 членів команди, 2 побудовані локації, 18 знімальних годин, 7 акторів і 3 професійних каскадерів – це далеко не всі цифри амбітного проекту, реалізованого креативною компанією MOON Studio.

У результаті з’явився рекламний екшн у форматі 360о, який дозволяє глядачеві спостерігати за тим, що відбувається з різних ракурсів, слідуючи за головним героєм за допомогою комп'ютерної миші, жестів пальця або рухів смартфоном. Ну, а власники VR окулярів зможуть наблизитися до героїв на відстань витягнутої руки.

Мільйони історій inside your PocketBook

Електронний рідер – це не просто гаджет, а мільйони історій, які завжди поруч. Тому, новий ролик – не просто реклама, а справжня пригода, що зібрала яскравих книжкових лиходіїв: професора Моріарті, графа Дракулу, Вершника без голови, Кота Бегемота, Снігову Королеву та Стромболі.

«Ми жартували, що на майданчику буде коїтися щось недобре, адже не можна збирати разом стільки лиходіїв і нечисті. Але в реальності нам було не до сміху: Вершник без голови майже нічого не бачив, та трощив мечем декорації, кульки лопались просто від дотику, а родзинкою стало падіння крану вагою понад 150 кг», – каже Наталія Хоменко-Келлер, Creative-manager PocketBook.

Безпрецедентний рівень деталізації для 360о

Команда ставила перед собою амбітні цілі щодо якості картинки, тому було прийнято рішення відмовитися від камер 360о на користь традиційних камер. Щоб домогтися максимальної точності та ширини кадру, камери кріпилися на спеціальну пластину, спроектовану для зйомок ролику. Все це дозволило зняти відео із роздільною здатністю 6К, яке було стиснуте до 4К для YouTube. В результаті вдалося досягти високої деталізації картинки, якісної передачі кольору та відсутності так званих «швів» на зображенні.

Зйомки велися без зеленого екрану на декількох побудованих локаціях. Кожна сцена бійки знімалася одним кадром, тому на ролі відбиралися тільки досвідчені актори і каскадери.

«Ідея формату 360о прийшла сама собою, адже кожна книга в якомусь розумінні і є доповненою реальністю, справа лише у нашій уяві», – коментує Євген Зайцев, директор з маркетингу PocketBook, – «Окрім очевидних цілей – як-от, приміром, зміцнення знання бренду – ми ставили перед собою ще одну мету. Нам хотілося б вдихнути нове життя в класичних персонажів – зацікавити молодих глядачів, для яких формат 360о може стати приводом наново відкрити для себе романи Майна Ріда, Михайла Булгакова та Брема Стокера».

Повернутися
Aa HD